Entri Emosi

Assalamualaikum wbt

Saya tak faham kenapa bila saya tulis entri yang berbunyi negatif sikit je, mulalah saya terima komen yang saya tak berminat nak baca. Tak kiralah, pasal malas ke, bosan ke, tertekan ke, sedih ke.

Saya tak maksudkan langsung yang saya tak hargai cuti dan masa lapang yang saya ada. Saya bukan maksudkan yang saya bosan dengan cuti saya ni. Saya maksudkan yang saya bosan sebab tiada kawan. Tanya emak saya. Berkali-kali dah saya katakan padanya yang saya sedih sebab kawan-kawan saya semuanya jauh. Saya bosan sebab saya tiada kawan yang tinggal berdekatan. Saya tak faham kenapa senang sangat nak salah tafsir benda yang mudah tu. Pasal aktiviti waktu cuti, takkanlah semuanya saya nak cerita di sini kot. Kalau setakat meneruskan hobi saya di waktu cuti ni, tu memang dah buat pun. Setakat nak menulis sajak, yang tu tak perlu ada kawan pun. Tapi ada situasinya memang kita nak bersama kawan. Tapi itu yang mustahil. Mungkin ada yang tak bosan 24 jam duduk sendiri-sendiri.

Tak payah mesej-mesej saya secara personal nak tegur-tegur tentang kenegatifan isi kandungan entri saya. Contact form yang saya sediakan di atas tu bukannya dikhaskan untuk tujuan itu. Maaf. Saya tidak suka. Saya cakap terus terang sebab saya rimas.

Saya ni bukannya pakar motivasi ke apa yang bersemangat sepanjang masa. Saya ni orang biasa. Apa tak boleh ke saya ada mood yang turun naik? Apa saya ni tak boleh rasa bosan ke? Tolonglah jangan salah faham dengan apa saya maksudkan dengan bosan tu. Saya bukan bosan dengan masa lapang yang saya ada. Bapaklah saya sukanya dengan cuti saya ni. Tapi saya bosan sebab tiada kawan-kawan tinggal berdekatan dengan saya. Dua perkara tu amatlah jauh berbeza maksudnya.

Patutnya saya tak payahpun nak emosional ke apa tentang hal ini. Tapi saya ni pun manusia biasa juga. Bengang betul saya bila disalahertikan pada perkara yang senang begini apatah lagi hal ni lumrah. Kalau nak baca cerita-cerita yang bermotivasi tinggi ke apa, bacalah laman web pakar motivasi. Anda pun senang hati.

Sekian.

Nota: Dan saya pun orang biasa yang boleh bengang bila-bila masa je.

Comments are closed.