Berita Gembira

gg

Assalamualaikum wbt

Saya gembira sangat hari ini. Ok. Pertamanya tengkuk sudah baik. Hikmat penangan tidur dengan cukup dan membaca mentera kepada tilam. “Hai Encik Tilam, janganlah terajang tengkuk saya.” Tapi kalau menurut emak, diberinya petua menjemur bantal. Di sini matahari pun tak nampak, nak dijemur di bawah apa ye.

Keduanya kerana gambar ini. Hari ini saya tahu satu berita gembira. Di sebalik gambar ini terukir segalanya. Inilah kawan-kawan baik saya. Semoga mereka semua sihat-sihat saja dan gembira dengan apa yang mereka ada.

Saya ni nampak sangat dah tiada gambar lain yang nak diletakkan. Kitar semula gambar lama sajalah kan. Tapi memang gambar ini yang terbaik untuk menceritakan apa yang saya rasa. Doakan saya pula ye kawan-kawan sekelian! šŸ˜‰

Nota: Doa dengan sesungguh-sungguh doa. Tapi saya takut dengan doa saya sendiri. Peliknya saya ni.

43 Responses to “Berita Gembira”

  1. inah says on :

    alaa..dah komen tadi..x leh hantar pulak..lahai šŸ™

    nak ckp adelaide panas je lah šŸ™

    Reply

    Sarah Reply:

    Oo yeke. Kak Inah, walau panas macam mana pun, jangan pulak jadi macam Bollywood dalam rumah ye. Hahaha~ *sah2 Kak Inah terbayang Kak Inah bersari kan* Hahaha.

    Reply

  2. Wanie says on :

    salam.

    sungguh2 doa ni untuk ks. jangan takut dengan doa sendiri. nanti baru kita tahu Allah makbulkan ke tak doa kita.

    **Kadang2 wanie pun takut dengan doa sendiri. Tujuan asal hanya mahu mengadu pada Allah saja. Kalau dimakbulkan, Subhanallah..

    Reply

    Sarah Reply:

    Takleh2. Dah tau takkan punya la. Kan ke kita kena ukur baju di badan sendiri.

    Reply

  3. nadiah says on :

    berita gembira?

    ada 2 perkara yang bermain di fikiran saya

    1. tentang sahabat baik awak
    2. tentang awak!

    wahha. cikgu nadia cube menjadi psikik

    =p

    Reply

    Sarah Reply:

    Eh eh. Takde kaitan dengan saya satu pun, Nadia. Tentang salah sorang kawan baik saya ni je šŸ˜‰ Toksah nak psikik2 dah šŸ˜›

    Reply

  4. kaklong says on :

    wah wah wah kaklong nak berkat barokah dari gambo kenduri yg awak pakai baju biru tuh sbb kaklong pon pegi time tuh… huhuhu

    Reply

    Sarah Reply:

    Wah Kaklong! Memang ada kaitan la apa awak cakap ni. Ngah pun dah terlupa dah pasal awak pun ada datang tu. Ye. Ngah doakan sangat2 sebab orang tu pun datang dengan awak kan. Keh keh keh šŸ˜€

    Reply

    kaklong Reply:

    hahahaha… if everything goes on smoothly la…

    Reply

    Sarah Reply:

    Insya Allah. Aminnn. Makde selalu pesan. Doa mintak jodoh tu kuat šŸ˜‰

    Reply

  5. diya says on :

    huhu. giliran kak sarah pulak lepas ni ye. aminnnn.

    p/s-baguslah tengkuk dah baik =D

    Reply

    Sarah Reply:

    Eh takde kaitan dengan KS pun Diya. KS ni tak mungkinnya la lepas ni. Ntah berapa tahun lagi la jawabnya. Huhu.

    Reply

  6. chi am says on :

    oke sarah bile tarikh awak nih. cakap cepat. hihi

    Reply

    Sarah Reply:

    Alamak. Bukan saya la Am. Sumpah! *Kaklong saya jeling je kat saya tu. Saya mana boleh potong dia* šŸ˜›

    Reply

  7. Sweet Thinker says on :

    wah wah. wordpress sudah.
    wah wah wah. nk kawen gak eh?

    wah wah wah. petua tue mmg turun temurun. tepuk2 n jemur bhw matahari. nape ye?

    Reply

    Sarah Reply:

    Saya nak kawin? Nak kawin dengan sapanya. Huhu. Saya kena kasi kakak saya lepas dulu šŸ˜› Entahlah. Agaknya dengan menjemur bantal, tu tandanya kita berbuat amal jariah kepada bantal. Jadi dia tak mengamuk kat kita malam2 kot. Haha.

    Reply

    Sweet Thinker Reply:

    haha. lawak. ngan bantal pun beramal jariah. beta bajet utk mengeringkan kesan degil dan kutu2 yg ske merayau :p

    Reply

  8. rienaYumi says on :

    akhirnya….ketemu kamu disini….adakah diri ini terlambat??? huhuhuhu…

    Reply

    Sarah Reply:

    Hehe. Rasanya Riena termiss saya bagitau di Plurk hari tu kot.Welcome to my world šŸ˜‰

    Reply

    rienaYumi Reply:

    owh…mungkin lah…sebab nih baru discover jer…slamat menulis lagi Sarah.. šŸ˜‰

    Reply

    Sarah Reply:

    Actually domain ni adik saya kasi as birthday present hari tu. Hehe.

    Reply

    Sweet Thinker Reply:

    ye ye. beta pun x alert. huuu!

    Reply

    Sarah Reply:

    Tak ngape deh. Nampak sangat saya ni tak boleh stop blogging sebenarnya šŸ˜€

    Reply

  9. ~young mango~ says on :

    hehe…ni mesti berita psl liyana kan..another mckk-kisas product…hihi…insya allah sarah pon x lama lg..comp geek nya akan menjelma:-D

    tinggal 2 hari lagi je kuliah…then mula cuti..yahhuuuu!

    Reply

    Sarah Reply:

    Hehe. Sape lagi kan kalau bukan dia. Saya terlambat bukak Friendster. Bila baca je tadi, terus saya called dia. Awak tangkap tak double meaning ni? *gelak jahat ni* Faiq, comp geek tu cover line je. Next time saya nak sebut photographer la pulak. Hoho.

    Ecece. Kuliah habis je, cik suami pun sampai šŸ˜‰

    Reply

    ~young mango~ Reply:

    double meaning apa sarah?
    (sedey sbb x faham :-(..)

    Reply

    Sarah Reply:

    Oh yeke? Sat sat saya nak solat Isyak. Satgi saya online gmail k šŸ˜‰

    Reply

  10. akak says on :

    adekah berita gembira lain yg akan menyusul?. Sudah surut kah geloranya?..hehehe..

    Reply

    Sarah Reply:

    Berita lain tu tak pasti la pulak akan ada ke tak. Yang pasti bukan saya. Huhuu. Dari Akak la kot. Kan? šŸ˜‰ Gelora saya? Aduh Kak. Menyeksa jiwa raga! Hehehe.

    Reply

  11. akak says on :

    ish..kita pulak. Kan ari tu akak dah bagitau nak kuarkan iklan dulu..haha. Iklan tak siap lg nie..:)). hai gelora..surut la engkau. janganla disiksa jiwa raga org..:)

    Reply

    Sarah Reply:

    Gelora ni tak surut sebab ombaknya makin kuat. Huhuh. Akak, tumpangkan saya dalam iklan Akak, boleh? šŸ˜›

    Reply

  12. akak says on :

    boleh..boleh. Nanti bagitau akak..ciriĀ² utama pemohonnya. nak detail ye. Takut salah calon pulak. Lagi bertambah pulak geloranya nanti. :))

    Reply

    Sarah Reply:

    Ciri-cirinya ialah:
    Pertama: Lelaki sejati
    Kedua: Solat sempurna 5 waktu
    Ketiga: Peduli agama, bangsa dan negara
    Keempat: Tak suka bermewah-mewah.
    Kelima: Sanggup bersusah-payah kalau ditakdirkan kena sambung belajar lagi šŸ˜€

    Okeh. Cukup dulu. Huhu. Saya pun gelak sendiri baca list ni šŸ˜‰

    Reply

    diya Reply:

    ciri pertama tu mengingatkan diya pada perdebatan kak sarah dengan sape tah kat blog syam. hehehe.

    Reply

    Sarah Reply:

    Perdebatan dengan Syam la kat blog Syam šŸ˜› Tak sangka la pulak kamu baca kitorang berdebat pasal tu. Huhu.

    Reply

    diya Reply:

    eh, dengan syam ke? tak perasan pulak. hahaha. of course lah baca. dah komen KS berderet kat entri tu. hahaha

    Reply

  13. Lina says on :

    Salam Sarah..camne awk bleh trace sy ek? sy x tinggalkan kesan pun kat blog lama awk tu..pelik2..cmne leh sampai ke blog sy? heheh..(@ sy ni mmg buta IT sket, heheh)
    btw, thanks for inviting me here..sy x sampai seru lg..mgkin smpat awk balik mlysia 4 good, n mgkin awk yg tukar status dulu b4 sy..sy ni x abes study pn lg, heheh..sama la kite..

    Reply

    Sarah Reply:

    Hehe. Saya guna sitemeter.com. šŸ™‚ Since we have been friends for years, why not we keep in touch through blogging since email or online seem to consume more time, right? Hehe. At least, I can keep track with your current progression. Eh Lina. Takde maknanya saya nak bertukar status. Entah bila la tu jawabnya. Hehe. Biasanya kawan2 yg di Msia ni advance sikit. Banyak pilihan la katakan. Hehehe. šŸ˜›

    Reply

    Lina Reply:

    Salam Sarah..sori menyebok lg kat sini..
    Lupe nk bgtau, aritu time trip ke umah Mira, kami berborak2 psl kesah2 skolah dulu..guess what? nama awk pun muncul skali..psl ape? pasal…dulu pnah timbul crite yg awk dh tukar status diri awk b4 fly ke Rusia..btul ke?? serius..kami aggp mmg serius dulu..

    Reply

    Sarah Reply:

    Eh, takpe. Datang la banyak kali pun Lina. Hehe. Nama saya muncul? Ya Rabbi. Mana ada semua tu. Saya pun sampai ke hari ni pelik entah sape ntah yang gi buat cerita pasal tu. Sabar je la kan. Saya ada tulis kisah penuh pasal cerita tu kat blog lama waktu bulan 12 hari tu. Kalau awak rajin, awak cari la. Hehe. Saya masih solo molo polo lagi Lina šŸ˜‰

    Reply

    Lina Reply:

    Saya penah baca yang psl tu..sy mmg tertanya2 kebenarannya sbb sy igt critenye lain..takpe2..nnti sy kabarkan brita yg sbnr pd teman2 ye..;)

    Reply

  14. acai yang baik says on :

    Slm sarah,
    bizinyelah sy sampai tak sempat nak tengok sahabat sy sorang ni..sbnrnya sy buka juga blog awk dan baca semua entry semasa cuti tapi tak berkesempatan nak tinggal komen,hihi..maklumlah komen dah beribu2 šŸ˜›

    Oh ya,setiap kali tengok gambar camtu mesti terasa macam nak tanya ” Sarah bila lagi nak kahwin nih?”hahahahhahaha *laariiikkk…

    Reply

    Sarah Reply:

    Salam Acai. Sekrang musim awak busy. Nanti saya busy, awak pulak jarang nampak saya. Hehe. Eh pakcik sorang ni. Saya punya turn lambaaat sangat lagi ok šŸ˜›

    Reply

Leave a Reply