Muntah Di Jalanan

Assalamualaikum wbt

Terlalu sakit sehingga tak larat memandu sendiri menyebabkan suami saya pulang di waktu rehat tengahari tadi untuk menghantar saya ke klinik. Saya disarankan untuk mengambil ubat tahan muntah jenis cucukan tapi saya menolak kononnya saya boleh bertahan hanya dengan ubat makan. Sebaik keluar dari klinik, masuk ke dalam kereta dan bertolak pulang, baru dalam 50 meter bergerak, saya bergegas membuka pintu di tengah-tengah jalan raya itu. Saya muntah. Bukan sedikit tapi sangat banyak.

Saya: Sorry abang kena berhenti tengah jalan macam tu. Tak sangka nak muntah teruk macam tu.
Suami: Eh, bukan dah biasa ke muntah tengah jalan dulu-dulu?
Saya: Abangggggggg! (Cubit lengan kiri)
Suami: Hahahahaha.

Apa yang dikatakannya itu adalah merujuk kepada pengalaman mengandungkan Izz dan Zayd dulu-dulu. Merata-rata dah saya muntah di jalanan. Di tepi Tol Temerloh, di R&R di Kuantan, di tepi jalan berhampiran IOI Golf Club, di beberapa jalan utama di Lipis, di kawasan bunga renek di hadapan lobi utama Hospital Kuala Lipis, di atas Jambatan Temerloh (😱) dan bermacam-macam tempat lagi. Tetapi muntah kali ini bukanlah kerana mengandung. Ini penangan Acute Gastroenteritis (AGE).

Hai, blog! Lama saya tak menulis. Sempena blog ini baru diperbaharui domainnya, wajiblah kita menulis sebagai tanda tidak membazir. Huhu! 😄

MC dua hari. Semoga esok saya kembali pulih seperti sediakala, insya Allah.

11 Responses to “Muntah Di Jalanan”

  1. Psychotherapy-online.com says on :

    Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe
    for a blog site? The account aided me a acceptable deal.
    I had been tiny bit acquainted of this your broadcast
    offered bright clear idea

    Reply

  2. gameshark says on :

    gameshark

    Muntah Di Jalanan | Dunia Sarah

  3. tokjogho says on :

    Assalaamualaikum,

    Sebenarnya saya x tahu nak letak komen kat mana. Sepatutnya di ruangan “Tentang Sarah” tapi ruang komen kat situ closed. So saya terjah kat sini aje.

    Saya pernah suatu ketika dulu mengikuti blog ni dan boleh dikatakan blog ni bukan cetusan drp seorg doktor, tetapi lebih kepada tulisan seorg penulis kreatif/sasterawan. Cuma untuk pengetahuan dr, saya telah memilih blog dr ni sebagai antara 11 “Malaysia Best Blog 2015″ ikut pandangan saya.

    Dr boleh baca post saya tentang blog ni di blog blog saya, just follow the link below:

    http://panduanpercuma.info/malaysia-best-blog-2015/6619/malaysia-best-blog-2015

    TQ! Hope you like it.

    Reply

  4. 結婚祝 says on :

    桃栗「exciteが私にしたことが正しいのかどうかを、それなりの機関に報告し」 子はかすがいとはよく言ったものさ。
    既読にすると、既読なのにレスも来なければ、 本人が金を直接管理することは少なくねー?
    指輪 ブランド 人気

    そもそも庶民がやるよなもんじゃねーよ でもちょっとずつ言葉遣いとか変えてて、
    カルティエ 結婚 指輪
    とりあえず、遊ぶ時に金出してくれて、面白い男なら既婚者でもかまわないんだと 他人ながら「しっかりせい!」と尻を蹴りたくなるw

    Reply

  5. Vista Quantum Cctv Dvr says on :

    This is which the 4 channel dvr plus the 16 channel dvr play a critical part.
    It could be daunting to search for any good security
    DVR system to secure your company. Cctv h 264 dvr software If
    you happen to be having trouble creating your CCTV camera you are able to very easily call CCTV42 in addition to their technical support team
    will happily talk you through creating your CCTV camera.

    CCTV is considered to be the most effective technique of reducing crime.
    In a manufacturing environment, these CCTV systems can continuously monitor the performance from
    the employees working inside shop floor.

    Reply

  6. 紗栄子 ファッション says on :

    ただのエロ目的で見てるだけだからな・・・再生してる奴
    よく知らないけど今までにも何作かドラマ出てるんだっけ?
    柴咲コウと並んだらスタイル悪いし顔もブサ寄りに見えた

    Reply

  7. kerja sendiri says on :

    hahaha.. kelakar pulak baca pasal muntah di jalanan siap share tempat muntah lagi.
    first time dengar pasal muntah akibat AGE. Semoga cepat sembuh. 🙂

    Reply

    Sarah Reply:

    Eh, common je kot dapat AGE complete sekali dengan muntah-muntah.

    Reply

  8. Pemilik Lomo Cam says on :

    AsSalam Dr,

    Akhir nya sdh hmpir 3 minggu sy menjejak kaki di negara bekas soviet ni. Alhamdulillah, termakbul doa 5@6 thn lalu.

    Sy sudah lupa tmpt Dr beli lomo cam, tapi sy sekarang tggl sgt hmpir dgn sebuah kedai yg jual lomo cam yg rare cuma xberani nk beli (masalah komunikasi). 😉 😉

    Reply

    Sarah Shukor Reply:

    Salam.

    Hilman kah ini? Kalau iya, waaaaaaa! Alhamdulillah! Tahniah sambung belajar ke sana! Rindunya saya dengan Moscow. Baru je minggu lepas rasanya saya cerita pada husband saya tentang awak, yang saya belikan cam tu. Terfikir nak cari di Facebook tapi tak jumpa. All the best kat sana!

    Reply

  9. Pemilik Lomo Cam says on :

    Wah, betul la tekaan tu…tp belum sambung belajar lagi…pergi training jer…InsyaAllah dalam masa terdekat ni sambung belajar…patut pun tersedak saya makan biskut raya… 🙂

    Reply

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.