Moscow Tetap Di Hati
Assalamualaikum wbt
Hari ini hati sangat merindui kehidupan di Moscow dulu. Tidak dapat tidak, saya membelek-belek album lama dan gambar-gambar yang ditag oleh kawan-kawan di Facebook. Rindunya pada Moscow, dunianya dan kawan-kawan. Terutamanya ahli rumah saya dulu. KS rindu sangat pada kamu semua!
Ini waktu di tahun dua. Kami singgah di zoo sebelah kelas kami.
Ini pula di tahun empat. Posting Obstetric di Kashirskaya.
Ini ketika bermain-main di atas tasik beku berhampiran dengan hostel.
Ketika berjalan-jalan dengan emak dan ayah Aizat di Kremlin.
Ini di dalam Kremlin ketika menyaksikan perarakan sejarah.
Ini pasukan Pingpong saya untuk tahun 2009. The best!
Ini Auyun dan Faiz. Dah kahwin dah mereka berdua baru-baru ni.
Ini sebahagian kawan-kawan se-batch. Waktu ini kami baru selesai bermain tuju selipar beramai-ramai beberapa hari sebelum balik ke Malaysia for good.
Juga bersama mereka. Waktu ini baru saja habis hari pertama final exam.
Bersama sebahagian daripada groupmates saya ketika di rumah pegawai JPA di Moscow. Sekarang ni, Thines pun bekerja di hospital yang sama dengan saya.
Ini antara budak perempuan Melayu se-batch dengan saya. Ehem. Kecuali Che Nab tu yang tiba-tiba je termasuk sekali. Huhu. Cantik-cantik kan kawan-kawan saya ni.
Ini siapa? Ini Pena!!! Budak yang paling saya rapat di bilik. KS rindu kamu banyak sangat!
Inilah angels of my heart sepanjang berada di sana. Tanpa ahli rumah saya, saya rasa hidup saya kosong dan tidak ceria. Sumpah!
Kami suka ke rumah Kak Zah. Kak Zah baru-baru ini pun sudah pulang ke Malaysia. Agaknya, dengan siapalah budak-budak ni nak bermanja-manja lepas ni ya.
Ini ketika tahun baru 2009. Kami pergi meluncur di Taman Tema Gorky Park. Luas Ya Rabbi tempat ni. Semput nak habiskan satu pusingan.
Rumah Hansel and Gratel yang menjadi tempat saya duduk berteleku di hadapannya sambil menyiapkan beberapa buah sajak. Inilah tempatnya! The St. Basil Cathedral.
Ini ketika kemuncak musim sejuk tahun lalu. Di pertengahan Januari.
Rindunya…
Nota: Jiran bawah bukit belakang rumah saya akan mendirikan rumah tangga. Emak dan Kaklong sibuk di sana. Saya balik kerja tiada orang di rumah. Bosannya. Itu yang buat hati ni jadi semakin rindu pada kawan-kawan dan kenangan di Moscow.
Salam tahun baru Hijrah buat kamu!!!
Reply
waaa…best2
lot of sweet memory…
Reply
sebak sy membaca post ni ks.nnt kitorg macam ni jugak lah.huhu.selamat2 🙂
Reply
Awwww…kami di sini,rindu2 kan Msia, kamu di sana,rindu2 kan Moscow..
org kate, u never gonna miss the water til it’s gone
Reply
Baca entri Sarah mengingatkan saya pada kenangan saya yg dulu…
Yang ditinggalkan itu yang dikenangkan.
Tempat kita menabur kasih, akan senantiasa merundung rindu di hati. Itulah tanda sayang. Tak gitu? 😉
Reply
ngeh2… lawa gak moscow senanye ble tau amik shot2 mantap..
Reply
cam best main salji tu..hehe 😉
Reply
love the pics.. salam maal hijrah dari pelajar Msia di kota Dublin, Eire.. blog hopping.. rajin2, datang laa lompat ke blog hamba..
Reply
😉
tringin nk ke sana..hehe
Reply
Dear Sarah,
Salam Maal Hijrah..saya kenal Kak Azizah tu..satu ops..ngan saya di Malaysia la..
Reply
heheheh..mesti rindu gile kan..takpe bila ada rezeki boleh kembali ke sana semula.
Reply
huhu… menteil pon rindu jugak..
rindu nak baca blog nie.. lamanya tak dapat nak bukak…
*bestnyer duk negara orang.. jeles jer..
Reply
salam..lamanya tak jejak sini kan 🙂
bile tgk entri ni..hati bagai tertarik nak ke moscow..
iskkk..
Reply
WOW just what I was looking for. Came here by searching for packers
and movers
Reply
“more hints”
“[…]x I am not real superb with English but I find this real easy to understan er[…]”
malware removal tips
Moscow Tetap Di Hati | Dunia Sarah